Privacyverklaring Notarishuis IJmond

Deze verklaring geeft informatie over hoe ons kantoor omgaat met persoonsgegevens die in het kader van onze werkzaamheden en dienstverlening worden verwerkt. Onze contactgegevens Naam kantoor: Notarishuis IJmond is de handelsnaam van Ronove B.V. Adres: Dokweg 31 Postcode / Plaats: 1976 CA IJmuiden Contactpersoon: HC Jansen e-mailadresboekhouding@nhij.nl Onze dienstverlening Ons kantoor vraagt uw persoonsgegevens alleen op voor de volgende doelen:
  • het uitvoeren van opdrachten voor advies of andere notariële diensten;
  • om te voldoen aan wettelijke taken en verplichtingen; of
  • voor de doelen waar u specifiek toestemming voor heeft gegeven.
Uw gegevens worden niet zonder uw toestemming voor andere doelen verwerkt. Persoonsgegevens worden opgevraagd voor het opmaken van een notariële akte of voor het uitvoeren van een andere opdracht. Regels persoonsgegevens bij notariële akten Als ons kantoor een notariële akte opmaakt met uw persoonsgegevens, moet de notaris zich aan wettelijke regels houden. Deze hebben invloed op de verwerking van persoonsgegevens:
  1. De notaris moet bepaalde (persoons)gegevens verplicht in de akte zetten. Uw gegevens worden dus op een wettelijke grondslag verwerkt.
  2. De notaris moet de ondertekende akte met uw persoonsgegevens bewaren.
  3. Zodra de akte door de notaris is ondertekend, wordt het een officieel bewijsstuk. Dan mag er niets meer aan veranderd worden, ook niet als de persoonsgegevens niet zouden kloppen. Wijzigingen in akten, moet de notaris met medewerking van partijen in een aparte akte verwerken. 
  4. De notaris moet bepaalde (persoons)gegevens verplicht controleren in de Basisregistraties Personen (BRP), Handels- en UBO-register en in het Kadaster.
  5. De notaris moet verplicht uw identiteit controleren. Daarom wordt aan u gevraagd een geldig identiteitsbewijs te overleggen. De notaris is één van de weinigen die uw identiteitsbewijs met alle daarop vermelde gegevens mag kopiëren.
  6. Uw persoonsgegevens vallen onder het beroepsgeheim van de notaris. Onbevoegden krijgen geen toegang tot de gegevens.
Adviezen en overige diensten Voor de overige verwerkingen van persoonsgegevens door ons kantoor geldt dat wij alleen delen als de doeleinden en rechtsgronden een wettelijke grondslag hebben, zoals 
  • Met het Kadaster ter uitvoering van taken die zijn vastgelegd in de Kadasterwet;
  • Met de Kamer van Koophandel ter uitvoering van taken die zijn vastgelegd in de Handelsregisterwet en het Handelsregisterbesluit.
Bron van verwerkte persoonsgegevens Als ons kantoor persoonsgegevens van u verwerkt, die wij niet van uzelf hebben verkregen, dan zal dat altijd gebeuren in het kader van de ons verstrekte opdracht. De bron van die gegevens zal dan één van de volgende zijn:
  • Openbare registers, waaronder het Kadaster, Kamer van Koophandel, CTR, CLTR, CDR
  • Makelaar of andere adviseurs waaronder Banken, Hypotheekadviseurs, Accountants, Belasting- en Pensioenadviseurs in verband met een overeenkomst waarin u één van de partijen bent
Doorgeven van uw persoonsgegevens Ons kantoor geeft uw persoonsgegevens alleen aan anderen (derde partijen) door als dat wettelijk verplicht is of als dat echt nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Ons kantoor verstrekt persoonsgegevens aan de volgende ontvangers:
  • Quantaris BV
  • Kadaster
  • CDR
  • Kamer van Koophandel
  • CTR
  • CLTR
Persoonsgegevens worden door ons kantoor niet doorgegeven buiten de EU of aan een internationale organisatie. Bewaren van uw persoonsgegevens Uw persoonsgegevens worden door ons kantoor niet langer bewaard dan nodig voor het doel waarvoor zij zijn verzameld, voor het uitoefenen van wettelijke taken en het nakomen van wettelijke verplichtingen of het uitvoeren van overeenkomsten (denk aan verjaringstermijnen). Bewaartermijnen uit wettelijke bepalingen zoals de Wet op het notarisambt en de archiefwet zijn van toepassing. Notariële akten worden eeuwig bewaard. Uw rechten ten aanzien van door ons verwerkte persoonsgegevens Wanneer uw persoonsgegevens door ons kantoor worden verwerkt kunt u op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de onderstaande rechten gebruik maken. Dit doet u door een (liefst schriftelijke) aanvraag via de contactgegevens uit deze privacyverklaring. Voor wij uw aanvraag inwilligen, zullen wij u eerst identificeren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs. Recht van inzage van de betrokkene U kunt altijd opvragen welke persoonsgegevens ons kantoor verwerkt, voor welk doel dat is en  hoe lang deze bewaard worden. Mogelijk is er een wettelijke grondslag waardoor we niet op uw verzoek in kunnen gaan, wij zullen dit beoordelen en u hierover informeren. Recht op rectificatie Wanneer u meent dat bepaalde gegevens niet correct zijn verwerkt, heeft u het recht rectificatie van deze gegevens te vragen. Als dit gaat om gegevens in een notariële akte, is dat niet mogelijk en zal een nieuwe akte moeten worden opgesteld als aanvulling op de onjuiste akte. Recht op gegevenswissing (recht op ‘vergetelheid’) Wanneer u wilt dat uw persoonsgegevens worden verwijderd, kunt u hiervoor een verzoek indienen. Staan de gegevens in een notariële akte, dan mag de notaris deze niet verwijderen. Recht op beperking van de verwerking Wanneer u de verwerking van persoonsgegevens door ons kantoor wil beperken (in afwachting van door u gevraagde rectificatie van uw persoonsgegevens, gemaakt bezwaar tegen verwerking of omdat u juist niet wil dat gegevens worden verwijderd ondanks dat de verwerking onrechtmatig is) kunt u hiervoor een verzoek indienen. Recht op overdraagbaarheid van gegevens Wanneer uw persoonsgegevens niet worden verwerkt voor een notariële akte en u de persoonsgegevens wil overdragen naar een andere dienstverlener kunt u hiervoor een verzoek indienen. Een dergelijke overdracht is overigens niet altijd mogelijk, aangezien wettelijke notariële plichten zich hiertegen kunnen verzetten. Als wij uw gegevens gebruiken voor direct marketing kunt u bezwaar maken tegen deze verwerking. Mogelijke beperkingen in het uitoefenen van uw rechten op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming Ons kantoor stelt alles in het werk om te voldoen aan uw rechten op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het kan echter voorkomen dat deze rechten in conflict zijn met andere wettelijke bepalingen zoals de Wet op het notarisambt. Mocht de notaris om die reden niet aan één van de genoemde verzoek kunnen voldoen, dan wordt u hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens door ons kantoor Wanneer u klachten heeft over de verwerking van persoonsgegevens door ons kantoor dan horen wij dit graag via Postbus 520 1970 AM IJmuiden t.a.v. H.C. Jansen. U heeft ook het recht een klacht in te dienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Hiervoor kunt u terecht op de website www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.