Kijk eens naar uw Stamrecht BV

Posted by: NHIJ Category: Algemeen Tags: Comments: 0

Wanneer u voor 2010 een ontslagvergoeding ontving, is de kans groot dat u dit bedrag hebt ondergebracht in een daartoe opgerichte Stamrecht BV. U kon namelijk nog niet kiezen voor banksparen, terwijl het alternatief bij een verzekeraar duur en niet flexibel was. Is het nog wel zinvol uw Stamrecht BV te laten voortbestaan?
We gaan in het kort op deze materie in. Natuurlijk staat ons kantoor voor u klaar de zaken uitgebreid door te nemen en het eventueel opheffen van uw Stamrecht BV te begeleiden.

Tegoed oversluiten
Vanwege de flexibiliteit en de lage kosten wordt banksparen vaak gebruikt als manier om met de ontslagvergoeding om te gaan. U spaart kosteloos en u kunt over uw geld beschikken. Hebt u een Stamrecht BV, dan kunt u nog steeds kiezen voor banksparen: u sluit het tegoed over naar een bankspaarrekening en de BV kan worden opgeheven.

Haken en ogen
Daarmee vervallen uiteraard de kosten die de BV met zich meebrengt: deze kosten keren jaarlijks terug en wanneer de uitkeringen uit de BV zijn ingegaan, neemt het kapitaal erin af. Zo wordt de BV relatief steeds duurder. Het opheffen van een inactieve Stamrecht BV – waarin geen bedrijf is ondergebracht – is op zich betrekkelijk simpel, maar er zijn haken en ogen. Nogmaals: ons kantoor staat voor u klaar.

  • Hebt u voor 2010 een ontslagvergoeding ontvangen en hebt u die ondergebracht in een Stamrecht BV?
  • Het is hoog tijd om te bekijken of deze constructie nog profijtelijk is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *